Vi har vert på Amme-ku kurs Sand

 

  1. – 15. Januar ble det arrangert Ammeku kurs i regi av Tyr- Rogaland. Nesten 100 påmeldte møtte til kurs på Ryfylke Fjordhotell på Sand. Vakre Ryfylke ønsket oss velkommen, kledd i den vakreste vinterdrakt, med ett lett snølag på trærne, – 4 grader og sol på fjell toppene.

Det var svært gledelig at mange yngre møtte opp, og ikke minst gryende interesse for å starte med amme-ku. Det var fokus på billige og effektive bygg, samt viktige presiseringer av økonomiske forutsetninger for å lykkes som Ammeku-produsent. Kjetil Olsen fra Fjøssystemer guidet oss gjennom ulike løsninger, ikke minst med referanse til turen som ble arrangert til Irland.

Det er alltid underholdende å høre foredrag av Håkon Marius Kvæken. Solid praktisk kompetanse, krydret med humor og høyt engasjement, gjorde foredraget «min hverdag som amme ku produsent», til en minnerik opplevelse.

Tveit regnskap foredrog på sedvanlig vis, med kunnskap om økonomien i ammeku -produksjon.

Kristian Hovde var med og satte fokus på valg ar riktig rase. Dette handlet ikke minst om å vurdere gårdens ressurser.

Fokus på avl og krysnings løsninger, var viktige tema. Det er ingen tvil om at i dette arbeidet, står vi bare i starten enda. Vi må evne og levere kvalitet fra øverste hylle, og servere historien om hvordan vi gjør det. Da vil vi lykkes. Det var en engasjert forsamling, som tidvis skapte mer en nok utfordring for dyktige foredragsholdere å svare på.

Sist men ikke minst, fikk vi grundig innføring i HMS i landbruket. Hva gjør vi for å forebygge, og hva gjør vi om ulykken er ute. Dette er temaer som vi aldri blir ferdig med.

Lørdag var det festmiddag, der Prima fikk anledning til å gjøre ære på deltagerne, med å sørge for biff av Angus. Superlativene satt løst etter middag. Vi takker for tilliten, å «heier» på våre dyktige kjøtt-produsenter.

Tyr skal ha ros for at de er en viktig bidrags yter til utvikling av kjøtt fe-miljøet i Rogaland. Ikke minst handler dette for mange om det viktige «steget» inn i Norsk landbruk.

Prima takker Tyr for vel gjennomført arrangement

 

Magnar Sandanger