Storfint besøk i Kviamarka

Jæren bød på vårfornemmelse med 7-8 plussgrader og sol, da Landbruk- og Matminister Olaug Bollestad med følge, ankom Prima- tunet. Ministeren ble trygt eskortert av en solid KRF delegasjon med ordfører Jonas Skrettingland i ledelse.

Det var en glede for oss i Prima å ønske følget velkommen til Innovasjonens «mekka» på kjøtt og kjøttkvalitet. Forsøkskjøkkenet var oppdekket til å ta imot prominente gjester.

En fornøyd og stolt Anbjørn Øglend, ønsket velkommen og presenterte historien om kvalitetsreisen på Jæren. Det er ikke til å legge skjul på at programmet ikke hadde vært det samme, uten Prima Jærens egen «innovasjonssjef» Anders Hellegaard og sist men ikke minst, Menys kategorisjef Espen Schønning Lie. Duoen var i sitt rette element, reglementert antrukket, og med «stålkontroll» på råvarer og tilberedelse.

Vår egen Matminister med delegasjon, fikk en gjennomgang av verdikjede og prioriteringer på en kjøttkvalitet som er høstet på Norske ressurser.

Vi er svært fornøyd over å ha en Matminister som viste tydelig interesse, for hvordan kvalitet skapes. Det opplevdes også unektelig svært positivt, å registrere hvordan Hå Kommune med ordfører Skrettingland i ledelse, prioriterer å være til stede og høre om viktig industriell utvikling i egen kommune.

Prima takker dere alle for besøket. Vi sitter igjen med en god opplevelse av at det er kvalitet og bærekraft vi står sammen om for å utvikle Norsk kjøtt produksjon.

Magnar Sandanger