Prima dag 2017 er historie

Vi gleder oss allerede til 2018

Prima dagen 2017 er historie

Ytterst på Vestlandet finner du Jæren. Navnet kommer av det gammelnorske ordet «Jadarr» som betyr kant. Den grønne kanten av Vestlandet hvor havet har gjødslet og folk har bearbeidet jorda i tusenvis av år.
Her har vi vårt virke og henter inspirasjon på å tenke nytt og offensivt. Sitat: Eirik Josefsen salgsdirektør i Prima Jæren.
En Prima dag setter vår inspirasjon i perspektiv. De aller beste forutsetninger gjennom natur, kultur og historie har vi til å «drive» frem verdens beste kjøtt- kvalitet.
Åpningen av Prima dag 2017, ble offisielt foretatt av ordfører Jonas Skretting -land. Vi fikk oppleve en åpning i «Jærsk» stolthet. Skrettingland fremhevet hvor viktig næringsmiddelindustrien er for Jæren. Prima Jæren setter Jæren på kartet gjennom fokus på kvalitet og innovasjon. Skrettingland avsluttet med å ønske alle en Prima dag.
Over 200 forventningsfulle produsenter hadde funnet veien til Scandic Forus denne dagen. En Prima dag fungerer allerede som en inspirasjonskilde, og en møteplass for innovative og dyktige produsenter. I Prima er vi kjempe stolte av å ha produsenter som tenker nytt, og som «lener» seg over kanten for å se inn i fremtiden med kvalitet i blikket.

Prima dagen er overbygningen som setter kvalitet i perspektiv. Fra jord og plantekultur til ferskvaredisken og kulinarisk nytelse.
Ulike aktører belyste tema «fremtidens Prima». Spennende var å høre at Espen Schønning Lie – kategorisjef i Meny «spenne» kvalitetsbuen over Prima, å legge tydelige forventinger til hva som skulle til for å vinne i fremtiden.

Kjartan Skjelde i fri dressur.

Til å belyse og underbygge kursvalg og retning for Prima Jæren, stilte Kjartan Skjelde opp. Denne mannen er mer enn en dyktig kokk. Han vet hva som skal til for å møte den «kresne» kunden, ikke bare om fem år med om 10 år og mer.
Albert Idsøe fortalte lidenskapelig om hvilke krav han har til norske råvarer. Vi vinner ikke om vi ikke hele tiden er best. Vi må ikke la importerte varer overraske oss med høyere kvalitet. Jeg selger bare den beste kvalitet.
Det er liten tvil om at Gründer Anbjørn Øglend har omgitt seg med krevende samarbeidspartnere. Det har blitt, og det blir satt hårete mål for fremtiden. Prima Jæren skal være bærekraftige og ledende på kvalitet.
En viktig del av programmet er tids aktuelle fag foredrag på Sau, Gris og Storfe. Vi bygger kvalitet gjennom å legge stein på stein.
Avdeling for Sosial utvikling

 

Slik ønsker Rune Undheim og ta imot Anbjørn Øglend i Finsland
Vi fikk også en avdeling med sosial utvikling. Tanja Bø Uggerud tok oss gjennom en avdeling med Raus ledelse. Satte på en god måte alvor og skjemt i rett perspektiv til hverandre.
Vår egen eminente «entertainer» Rune Undheim, fikk lattermusklene til gang-sperr nivå. Ikke minst gjennom sin ide til et spennende program: «Vi ser gresset vokse fra minutt til minutt».
Det hele ble avsluttet med en fantastisk tre-retters tilberedt middag for åpen sene, under god ledelse av Kevin Lunde.
Vi takker alle våre fremmøtte produsenter og samarbeidspartnere for en fantastisk Prima dag.

Magnar Sandanger