Kjære Prima produsenter God våronn!

Det nærmer seg vår og det nærmer seg påske. Det eneste som oppfører seg normalt er naturen. Vårsola har allerede «lokket» frem krokus og påskeliljer fra jord i vinterdvale. Aldri har «hevdalukt» gjort bedre på vårfornemmelsen enn akkurat nå.

Vi har ulike medier som torpederer oss med nyheter hele døgnet. Det kan til forveksling se ut som om de konkurrerer om å skape de største overskriftene. Corona har blitt en slags «Roundup» som direkte og indirekte, tar livet av både folk og bedrifter. Dette er et bilde vi må leve med enn så lenge.

Her sitter jeg på hjemmekontor, forsøker å gjøre det jeg kan gjøre. Telefon er det viktigste verktøyet jeg har. Jeg prater med mange av dere produsenter hver eneste dag. Hva er det jeg hører? Jeg tillater med å sitere en produsent: «Jeg slår av TV og går ut i fjøset, for folk må jo ha mat på bordet.»

Ikke bare har dere produsenter fokus på det som skal gjøres, dere har klart for dere hvorfor det skal gjøres. Jeg kjenner på ydmykhet og stolthet over å arbeide for en yrkesgruppe som ikke bare har høy moral, men som har det viktige verdiperspektivet på plass når en starter arbeidsdagen. Det sto en overskrift i en av avisene, her om dagen: «Kundene kom til tomme hyller». Folk hamstrer. De er usikre på fremtiden. Jeg har stor respekt for at dette er nytt, både for en og to generasjoner. Hva er viktig når børsene løper løpsk, og oljeprisen synker som en stein og Corona viruset tar livskvaliteten fra oss?

Setningen er Norsk, den forteller om en av de meste elementære og viktige oppgaver som samfunnet har, når katastrofer rammer. Vi må sørge for at det er mat på bordet.

Det snakkes allerede om en annerledes 17 mai i 2020. Det er mange gode grunner til å heise det Norske flagget og jeg håper vi nettopp dette året virkelig kan kjenne på respekt for Norsk mat produksjon. Vi gir matprodusentene i landet vårt et solid og velfortjent klapp på skulderen, for den viktige jobben som gjøres hver eneste dag.

God våronn!

Magnar Sandanger