Alle Prima produsenter, viktig melding!

Hei kjære Prima produsent!

Beklageligvis skjedde det en feil fra Norfersk sist uke – hvor Norsk Angus feilaktig ble merket med Tysk opprinnelse. Se pressemelding fra Norfersk vedrørende saken:

Feilmerking hos Norfersk AS på Meny Norsk Angus kjøttdeig med Nyt Norge merke – 100% norsk råvare

22.10.20 ble det dessverre feilmerket et parti med 100% norsk råvare til Meny Norsk Angus kjøttdeig med Nyt Norge merke på Norfersk. Produktene ble merket med; Råvare fra Tyskland på forsideetiketten og opprinnelse Norge på underetiketten. 

 Det er lagt inn systemsperre for at dette ikke skal kunne skje, noe som ser ut til å ha sviktet. Vi har også en etikettkontroll i etterkant, hvor opprinnelsesmerking er et av kontrollpunktene, som burde ha oppdaget dette.

 Vi beklager det som har skjedd og vil gå grundig gjennom våre rutiner.

 Partiet var på 1.982,4 kg og er kjørt inn til sentrallageret. Hele partiet er på vei til butikk eller allerede ute i butikk.  Det bekreftes at dette partiet blir trukket tilbake fra butikk mandag 26.10.20.

Produktene blir ikke returnert fysisk til oss. For å forhindre matsvinn vil butikkene få oppfordring om å benytte varene i egen produksjon i ferskvarepunktet.

 

Prima Jæren er meget stolt over jobben som legges ned i Norsk Angus fra produsentene – og jobber hver dag for å fremme kvalitet og norsk opprinnelse. Vi vil følge opp saken tett – dette skal ikke skje. Samtidig vil vi berømme våre produsenter for meget godt arbeid i 2020 – så langt i år har vi en vekst på 50% på Norsk Angus – og fortsatt er etterspørselen høy etter mer kvalitet fra oss.

 

Lag en Prima dag!

Eirik Josefsen

Salgsjef Dagligvare

Mobil +47 93 48 15 03