Cowboyfest i forsøksfjøset

Det var med stor grad av stolthet at Prima Jæren inviterte til cowboyfest på forsøksgården. Det var en miks av leverandører og kunder som møttes i et pynta fjøs på Krossmoen.

Rune Nilson tok oss med på en dialektreise gjennom Meny Norge. Stemningen blant cowboys og cowgirls var på topp. Ledelsen i Prima Jæren benytta anledningen til å gi informasjon om forsøksgarden som snart skal i drift. Det er bare snakk om uker så er de første dyrene på plass.

Det er dimensjoner over dette fjøset. 230 dyr er det plass til og foringen skjer ved hjelp av en foringsrobot. Her skal Prima Jæren lage verdens beste biff. Men i kveld var det fest. Temperaturen på grillen var like høy som stemningen i fjøset.

Eva og Leif Håkon Korsbø er leverandører og har vært med Prima Jæren i 3 år.

-Dette gir ekstra gnist til å fortsette, sier Leif Håkon som produserer sau og Angus. For meg er det viktig å ha noe å strekke meg etter. Størrelse på gården er ikke det som er viktigst, men kvaliteten på det en leverer. Og her hos Prima Jæren blir vi belønnet for kvalitet. Det gir i alle fall meg utfordringer, noe som jeg liker. Vi skal være stolte over det vi får til og med hjelp av dette anlegget så kan vi få hjelp til å bli enda bedre. God kvalitet lønner seg. Jeg får bedre betalt når jeg kan levere sau eller Angus til en kvalitet som holder til Jæren smak. Sist vi leverte så hadde vi 95% av storfe  til Jæren smak Angus.

-Eva og jeg driver en gard som ligger på 370 meter over havet der sauer og storfe beiter på ugjødslet  mark. Det er med på å opprettholde kulturlandskapet vårt og det er også viktig for oss, sier en engasjert Leif Håkon.

Egil Omdal er nærmeste nabo og produsent av sau, gris og Angus.  Han er snart i mål med en ren Angus besetning og er godt fornøyd med oppfølgingen som Prima Jæren gir. -De hører på oss produsenter når vi kommer med innspill. Jeg skal levere 15 kalver til forsøksfjøset og får en pris jeg er fornøyd med. Kvalitet lønner seg. Vi har et godt samarbeid og jeg ser lyst på fremtiden som leverandør til Prima Jæren.  Grunnen til at jeg valgte Prima Jæren var pris, men den gode prisen får vi når vi leverer kvalitet, og det er det som trigger å ha noe å strekke seg etter. Når en klarer levere det de vil ha er prisen god, så motivasjonen er å hele tiden levere best mulig . Dette gjelder både ku gris og sau. Dette er en vinn vinn situasjon der en strekker seg etter å levere kvalitet og får betalt for det. Det blir mye mer interessant å være bonde rett og slett..

Så kommer Anbjørn over høyttaleren og kaller til mat. Folket setter seg til et langbord som strekker seg nedover hele fjøset og maten bæres ut på grove uhøvla bord. Her er det bare å ta for seg. Prima Jæren har startet godt i 2015.

Les artikkel fra Dalane Tidende her.

 

galleri

Se flere bilder fra begivenheten