Ytrefilet

  • Brun
    Ha nøytral olje i en glovarm panne. Brun kjøttet på alle sider. Ta kjøttet over i en ildfast form. Først nå krydrer du godt med salt og pepper. Ha smør og krydder og ferske urter i stekepanna. Kok ut til det skummer hvitt. Hell kryddersmøret over kjøttet. Vend kjøttet i smøret.
  • Stek
    Bruk over- og undervarme og stek kjøttet på rist i ovn på 160 °C i ca 50 minutter. Kjøttet er perfekt (medium) når steketermometeret viser 56 °C
  • Hvil
    Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.

Ytrefilet er oksekjøtt fra sadelen av dyret. Kjøttstykket kalles også “Sirloin” og er ett av de møreste og mest smakfulle stykkene. Ytrefilet er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer, som høye medaljonger eller strimlet i biffsnadder og wok.