Svinenakke

  • Brun
    Ha nøytral olje i en glovarm panne. Brun kjøttet på alle sider. Ta kjøttet over i en ildfast form. Først nå krydrer du godt med salt og pepper. Ha smør og krydder og ferske urter i stekepanna. Kok ut til det skummer hvitt. Hell kryddersmøret over kjøttet. Vend kjøttet i smøret.
  • Stek
    Bruk over- og undervarme og stek kjøttet på rist i ovn på 160 °C i ca 90 minutter. Kjøttet er perfekt (medium) når steketermometeret viser 65 °C.
  • Hvil
    Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile i 20 minutter.

Nakkestykket på grisen (entrecôten) er regnet som en av de mest saftige og smakfulle delene. Dette grunnet god fordeling av fett i og rundt muskulaturen. Svinenakke er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer, eller banket flat som minuttbiff.