Ribbensstek

  • Brun
    Gni kjøttet inn med salt og pepper og la kjøttet ligge over natten eller noen timer i romtemperatur. Legg kjøttet i ildfast form med svor ned og med kraft til å dekke svoren.
  • Stek
    Bruk over- og undervarme og bak kjøttet på rist i ovn, tildekket med svoren NED på 160 °C i ca 45 minutter. Snu kjøttstykket og stek det videre i ca 35 minutter med svoren OPP uten tildekking til kjernetemperatur på 62 °C. Brun til slutt svoren raskt opp ved 230 °C til den popper (ca. 10 minutter). Kjøttet er perfekt når steketermometeret viser 65 °C.
  • Hvil
    Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.

Ribbensstek er et saftig stykke ytrefilet med strimlet svor. Kjøttet egner seg godt til helsteking med sprø svor. Ribbensstek har lange tradisjoner i det nordiske kjøkkenet. Ribbensstek er også nydelig som store beinfrie koteletter. Kan også fint strimles og brukes i edlere gryter, pasta og wok.