Entrecôte

  • Brun
    Ha nøytral olje i en glovarm panne. Brun kjøttet på alle sider. Ta kjøttet over i en ildfast form. Først nå krydrer du godt med salt og pepper. Ha smør og krydder og ferske urter i stekepanna. Kok ut til det skummer hvitt. Hell kryddersmøret over kjøttet. Vend kjøttet i smøret.
  • Stek
    Bruk over- og undervarme og stek kjøttet på rist i ovn på 160 °C i ca 80 minutter. Kjøttet er perfekt (medium) når steketermometeret viser 56 °C.
  • Hvil
    Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.

Entrecôte fra nakke er regnet som et av de mest saftige og smakfulle kjøttstykkene. Dette skyldes god fordeling av fett i og rundt muskulaturen. Kjøttet er også kjent som “RibEye”. Entrecôte er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer, eller ternet til edlere gryter, biffsnadder og wok.