Culotte

  • Brun
    Ha nøytral olje i en glovarm panne. Brun kjøttet på alle sider. Ta kjøttet over i en ildfast form. Først nå krydrer du godt med salt og pepper. Ha smør og ønskede krydder og ferske urter i stekepanna. Kok ut til det skummer hvitt. Hell kryddersmøret over kjøttet. Vend kjøttet i smøret.
  • Stek
    Bruk over- og undervarme og stek kjøttet på rist i ovn på 120 °C i ca 110 minutter. Kjøttet er perfekt når steketermometeret viser 58 °C.
  • Hvil
    Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile 15 til 20 minutter.

Culotte er oksekjøtt fra overgangen mellom rygg og lår. Kjøttstykket er sammensatt av to muskler: en del ytrefilet og en del lår. Husk å skjære på tvers av fibrene når du deler opp kjøttet! Culotte er nydelig helstekt, som minuttstek (bank og skjær i skiver), i edlere gryter og braissert (kokt i ovn under lokk).