Prima satser på økt salg av lokalmat!

A. Idsøe konsernet kjøper 2/3 av Toma Mat

Idsøe konsernet kjøper 2/3 av Toma Mat

A Idsøe konsernet, som eies av Albert Idsøe og Anbjørn Øglend, har i dag inngått

en avtale med Strømme Gruppen AS for kjøp 2/3 av aksjene Toma Mat AS Partene karakteriserer transaksjonen som et partnerskap. Rolf Magne Strømme vil fortsatt ha en sentral rolle både som daglig leder og eier i årene fremover.

Toma ble etablert i 1962 og har en lang og tradisjonsrik historie innen produksjon av pålegg, bacon, pinnekjøtt, fenalår og andre relaterte produkter. Selskapet er i dag lokalisert på Raglamyr, like utenfor Haugesund sentrum. Selskapet har de siste årene vært gjennom store omstillingsprosesser og et omfattende lean-arbeid med imponerende resultater. Toma mottok Inspirasjonsprisen 2020 på «Fremtidens ledelse»-konferansen for dette arbeidet.

Avtalen er en videreføring av et tett samarbeid som A. Idsøe og Toma Mat AS har hatt gjennom mange år. Selskapene har blant annet samarbeidet tett med Prima Jæren`s utvikling av kvalitetskonsepter til dagligvare; spesielt til Jacobs Utvalgte og Meny. Prima Jæren har også vært hovedleverandør til Toma Mat AS i lang tid.

Fabrikken i Haugesund vil være hovedlokasjon for pålegg og bacon produksjon i konsernet. Dette skjer i kombinasjon med større investeringer på andre produksjonslokasjoner, nettopp for å rendyrke og spesialisere de ulike enhetene.

Konsernet vil ha en årlig omsetning på NOK 400 mill og ha rett over 100 medarbeidere.

Selskapene er i dag også partnere og eiere i Spesialgrossisten Matfylket Rogaland som er en spydspiss på satsningen knyttet til Lokal mat og Matfylket Rogaland som merkevare.

Toma Mat AS har i en periode søkt etter en partner som kunne bidra til å styrke Toma’s posisjon ytterligere og sikre en langsiktighet i merkevaren Toma. Med den historien som partene har sammen var A Idsøe et naturlig valg, uttaler Rolf Magne Strømme.

Partene er glade for at avtalen nå er formalisert og ser frem til å sammen servere kvalitets produkter til markedet i årene som kommer.

Kontakt:

Albert Idsøe jr                        (+47 922 70 004)

Anbjørn Øglend                     (+47 907 91 665)

Rolf Magne Strømme            (+47 907 80 772)

 

Prima satser på økt salg av lokalmat