Svinemedaljong med skogsoppsaus, og hasselbackpotet

Disse medaljongene får du medalje for. Disk opp for den indre kjerne eller venner og kjente.

20 min
Middels
Disse medaljongene får du medalje for. Disk opp for den indre kjerne eller venner og kjente.
  • Ingredienser
    7-800 g indrefilet svin

    6 sjalottløk
    800 g kantarell eller annen skogsopp
    100 g østerssopp
    150 g smør
    2 fedd hvitløk
    litt frisk timian
    3 dl oksekraft eller kalvekraft, evt. buljong
    1 dl rødvin
    salt/nykvernet sort pepper

    2 grønne epler
    ½ lime (saften)

    8 poteter
    2 ss smør
    salt/nykvernet sort pepper
    50 g Jarlsberg
    50 g bacon
    30 g hasselnøtter
  • Slik gjør du
    Skjær bort den hvite senen på indrefileten. Skjær fileten i medaljonger à ca 3 cm. Krydre med salt og pepper. Stek ca 3 minutter på hver side.

    Skjær sjalottløk i skiver og fres 2 minutter i smøret. Tilsett hvitløk, sopp og timian. Stek soppen til soppkraften er fordampet. Krydre med salt og pepper. Tilsett kraft og rødvin. Kok inn til det tykner. NB! Ved bruk av buljong må sausen jevnes med maisenna.

    Epler strimles og iblandes limesaft.

    Poteten vaskes og skrelles. Ved nye poteter/tynt skrell kan dette med fordel beholdes på poteten. Kutt av en skive på poteten. Snu poteten så den ligger stødig. Kutt så i skiver, men ikke helt gjennom. Pensle ildfast form med smør og legg i potetene. Pensle også potetene med smør og krydre godt med salt/pepper. Sett ovnen på 225 ºC og bak dem i 30 minutter. Ta ut potetene og dryss på revet Jarlsberg, baconterninger og grovkuttet hasselnøttkjerner. Stek i ytterliggere 15 minutter.