Østerrikerne knabbet visst snitselen fra italienerne. Her gjør vi den på Prima Jæren-måten.
-
Ingredienser
1 kg ytrefilet svin
150 g mel
Dagsgammelt brød
3 egg
2 ss dijonsennep
Salt/nykvernet sort pepper
2 sitron
4 stk sjalottløk
1 rød paprika
1 gul paprika
4 stk vårløk
100 g usaltet smør
3 ss soyasaus
800 g småpoteter med skall
Mengder grovsalt
Frisk rosmarin
-
Slik gjør du
Kjøttet skjæres i skiver og bankes til ca 1 cm tykkelse. Skjær av skorpen på brødet og knus ”innmaten” i en kjøkkenmaskin. Vend kjøttet i mel. Så dyppes det i en blanding av egg og dijonsennep. Vend tilslutt kjøttstykkene i brødblandingen. Stekes i smør ca 2 min på hver side. Krydre med salt og nykvernet pepper. Klem over frisk sitronsaft ved servering.
Vask og kutt sjalottløk, paprika og vårløk i jevne biter. Smelt og varm opp smøret til det begynner å få en gyllen brunfarge. Ha så i grønsakene og la trekke/frese i 1 minutt. Ha i soyasaus.
Potetene kokes 5 min. Hell av vannet og legg dem i langpanne. Stikk noen hull i skallet med en gaffel. Vend i masse grovsalt og noen kvister frisk rosmarin. Bak ved 200 grader i ca 30 min. (til de er møre).