Snitsel av ytrefilet svin med friske grønnsaker i brunet smør og saltbakt potet

Østerrikerne knabbet visst snitselen fra italienerne. Her gjør vi den på Prima Jæren-måten.

20 min
Middels
Østerrikerne knabbet visst snitselen fra italienerne. Her gjør vi den på Prima Jæren-måten.
  • Ingredienser
    1 kg ytrefilet svin
    150 g mel
    Dagsgammelt brød
    3 egg
    2 ss dijonsennep
    Salt/nykvernet sort pepper
    2 sitron

    4 stk sjalottløk
    1 rød paprika
    1 gul paprika
    4 stk vårløk
    100 g usaltet smør
    3 ss soyasaus

    800 g småpoteter med skall
    Mengder grovsalt
    Frisk rosmarin
  • Slik gjør du
    Kjøttet skjæres i skiver og bankes til ca 1 cm tykkelse. Skjær av skorpen på brødet og knus ”innmaten” i en kjøkkenmaskin. Vend kjøttet i mel. Så dyppes det i en blanding av egg og dijonsennep. Vend tilslutt kjøttstykkene i brødblandingen. Stekes i smør ca 2 min på hver side. Krydre med salt og nykvernet pepper. Klem over frisk sitronsaft ved servering.

    Vask og kutt sjalottløk, paprika og vårløk i jevne biter. Smelt og varm opp smøret til det begynner å få en gyllen brunfarge. Ha så i grønsakene og la trekke/frese i 1 minutt. Ha i soyasaus.

    Potetene kokes 5 min. Hell av vannet og legg dem i langpanne. Stikk noen hull i skallet med en gaffel. Vend i masse grovsalt og noen kvister frisk rosmarin. Bak ved 200 grader i ca 30 min. (til de er møre).