1 t 10 min
Middels
-
Ingredienser1 kg ytrefilet
frisk rosmarin
skall av 1 sitron
4 fedd hvitløk
1 dl rapsolje
salt og nykvernet sort pepper
16 ferske grønne asparges
saft av 2 sitroner
salt og nykvernet sort pepper
150 g usaltet smør
20 g chipotle
75 g revet Jarlsberg
1 fedd hvitløk
skall av 1 lime
salt
-
Slik gjør duBland rapsolje, rosmarin, sitronskall og finkuttet hvitløk i en plastpose (brødpose). Legg i kjøttet og la ligge over natten. Grill kjøttet på direkte varme til du får fin bruning. Legg kjøttet over på indirekte varme, og grill til kjernetemperaturen er 56 ºC. La det hvile i minimum 15 minutter før transjering (oppskjæring).
Kutt av nederste del av aspargesene. Vend aspargesene i sitronsaft, salt og pepper. Grill på direkte varme i 1-2 minutter. Aspargesene skal ha sprø kjerne.
Temperer og pisk smøret luftig og hvitt. Rør i de andre ingrediensene. Legg smøret i matpapir og rull til en pølse. Oppbevar i kjøleskapet. Skjær rause porsjoner og legg oppå kjøttet ved servering.