Rosmarin- og sitrusmarinert hel grillet ytrefilet med grillet grønn asparges og Jarlsberg chipotlesmør

1 t 10 min
Middels
  • Ingredienser
    1 kg ytrefilet
    frisk rosmarin
    skall av 1 sitron
    4 fedd hvitløk
    1 dl rapsolje
    salt og nykvernet sort pepper

    16 ferske grønne asparges
    saft av 2 sitroner
    salt og nykvernet sort pepper

    150 g usaltet smør
    20 g chipotle
    75 g revet Jarlsberg
    1 fedd hvitløk
    skall av 1 lime
    salt
  • Slik gjør du
    Bland rapsolje, rosmarin, sitronskall og finkuttet hvitløk i en plastpose (brødpose). Legg i kjøttet og la ligge over natten. Grill kjøttet på direkte varme til du får fin bruning. Legg kjøttet over på indirekte varme, og grill til kjernetemperaturen er 56 ºC. La det hvile i minimum 15 minutter før transjering (oppskjæring).

    Kutt av nederste del av aspargesene. Vend aspargesene i sitronsaft, salt og pepper. Grill på direkte varme i 1-2 minutter. Aspargesene skal ha sprø kjerne.

    Temperer og pisk smøret luftig og hvitt. Rør i de andre ingrediensene. Legg smøret i matpapir og rull til en pølse. Oppbevar i kjøleskapet. Skjær rause porsjoner og legg oppå kjøttet ved servering.