Ribbensstek med thaiinspirert BBQ-saus, grillet squash&paprika og sprø bønnespirer

40 min
Middels
  • Ingredienser
    1 kg ribbensstek
    salt og nykvernet sort pepper
    litt rapsolje

    6 ss Heinz ketchup
    4 ss søt soyasaus
    2 ss limesaft
    1 ss revet frisk ingefær
    2 ss honning
    5 fedd hvitløk
    8 ss soyasaus
    2 ss revet pepperrot

    2 røde paprika
    2 gule paprika
    1 grønn squash
    rapsolje
    salt og nykvernet sort pepper

    50 g bønnespirer
    1 ss sitronsaft
    2 ss olivenolje
    finkuttet gressløk
    salt og nykvernet sort pepper
  • Slik gjør du
    Alle ingrediensene til BBQ-sausen blandes i en bolle. Snitt svoren og skjær kjøttet i skiver (filetkoteletter). Gni dem inn med litt olje. Grill kotelettene på direkte varme til fin bruning på begge sider. Flytt kjøttet over på aluminiumsfolie og grill ferdig på indirekte varme, mens du pensler godt med thaiinspirert BBQ-saus.

    Rens paprika og squash og kutt i grove biter. Vend i olje, salt og pepper og grill grønnsakene på direkte varme.

    Bland sitronsaft, olivenolje, gressløk, salt og pepper i bønnespirene.