Ribbensstek med bakte bønner og sprø agurksalat

2 t
Middels
  • Ingredienser
    1 kg ribbensstek
    rapsolje
    salt og nykvernet sort pepper

    30 g chipotle i adobosaus (røkt chilipepper, hermetisert med tomat, løk, hvitløk, eddik, salt og sukker. Fås kjøpt på spesialbutikker).
    2 bokser Heinz tomatbønner
    1 ss brunt sukker
    100 g bacon
    100 g løk
    2 fedd hvitløk
    150 g Heinz ketchup

    2 agurker
    5 ss hvitvinseddik
    2 ss sukker
    ¼ ts korianderfrø
    ¼ ts karve
    salt
  • Slik gjør du
    Pensle kjøttet med olje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme til fin bruning er oppnådd. Legg så over på folie og grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 64 ºC. Kjøttet skal så hvile minimum 15 minutter før oppskjæring.

    Fres bacon sammen med finkuttet løk og hvitløk. Bland i bønner, ketchup, brunt sukker og chipotle. Bak bønneblandingen i ovn ved 160 ºC i ca. 25 minutter.

    Knus korianderfrø og karve i en morter. Bland med eddik, sukker og salt. Del agurken på langs og skrap bort kjernen med en spiseskje. Strimle resten av agurken og bland i dressingen. La agurksalaten stå 10 minutter før servering.