2 t
Middels
-
Ingredienser1 kg ribbensstek
rapsolje
salt og nykvernet sort pepper
30 g chipotle i adobosaus (røkt chilipepper, hermetisert med tomat, løk, hvitløk, eddik, salt og sukker. Fås kjøpt på spesialbutikker).
2 bokser Heinz tomatbønner
1 ss brunt sukker
100 g bacon
100 g løk
2 fedd hvitløk
150 g Heinz ketchup
2 agurker
5 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
¼ ts korianderfrø
¼ ts karve
salt
-
Slik gjør duPensle kjøttet med olje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme til fin bruning er oppnådd. Legg så over på folie og grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 64 ºC. Kjøttet skal så hvile minimum 15 minutter før oppskjæring.
Fres bacon sammen med finkuttet løk og hvitløk. Bland i bønner, ketchup, brunt sukker og chipotle. Bak bønneblandingen i ovn ved 160 ºC i ca. 25 minutter.
Knus korianderfrø og karve i en morter. Bland med eddik, sukker og salt. Del agurken på langs og skrap bort kjernen med en spiseskje. Strimle resten av agurken og bland i dressingen. La agurksalaten stå 10 minutter før servering.