Ølmarinert culotte med sursøt sommerkål og grillet vårløk

2 t
Middels
  • Ingredienser
    1 kg culotte
    2 dl Brown Ale
    3 fedd hvitløk
    5 ss soyasaus
    1 chilipepper
    1 vaniljestang
    litt rapsolje

    ½ sommerkål
    1 ss revet frisk ingefær
    4 ss sukker
    4 ss eplecidereddik
    4 ss olivenolje
    salt og nykvernet sort pepper

    8 vårløk
    saft av 1 sitron
    1 ss sukker
    salt og nykvernet sort pepper
  • Slik gjør du
    Lag et rutemønster på fettsiden av culotten. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland frøene med Brown Ale, finkuttet hvitløk, soyasaus, chilipepper og olje. Mariner kjøttet i 1 døgn. Grill kjøttet på direkte varme til fin bruning er oppnådd. Grill kjøttet videre på indirekte varme til kjernetemperaturen når 58 ºC. La kjøttet hvile minimum 15 minutter. Ha på Maldonsalt ved servering.

    Bland ingefær, sukker, eddik og olivenolje i en gryte. Reduser til halvparten og avkjøl. Strimle kålet og vend i gryten. Krydre med salt og pepper. Ha i aluminiumsfolie og grill i ca. 5 minutter.

    Vårløk vaskes og vendes i sitronsaft, sukker, salt og pepper. Grilles på direkte varme i 2 minutter.