Minuttbiff av svinenakke med hjemmelaget surkål, nypoteter og brun saus

Etter 40 minutter er minuttbiffen helt perfekt. Akkurat samtidig med potetene og surkålen. Kjenn den herlige lukten…

40 min
Middels
Etter 40 minutter er minuttbiffen helt perfekt. Akkurat samtidig med potetene og surkålen. Kjenn den herlige lukten…
  • Ingredienser
    1 kg svinenakke

    1 stk hodekål
    2 dl eplecider
    2 ts karve
    2 stk grønne epler
    salt/nykvernet sort pepper
    3 ss eddik
    3 ss sukker
    50 g tørket aprikos

    Nypoteter

    2 ss smør
    2 ss hvetemel
    ½ løk
    6 dl kraft eller buljong
    salt/nykvernet sort pepper
    1 ss rødvineddik
  • Slik gjør du
    Svinenakken skjæres i skiver/biffer på ca 1 cm. Bank biffene til ca ½ cm. Krydre godt med salt og pepper. Stek på sterk varme i ca 1 minutt på hver side. Bruk gjerne tykkbunnet panne. NB! Ikke stek for lenge – rent svinekjøtt blir lett tørt.

    Hodekål strimles og legges i gryte sammen med karve, eplecider, epler, salt og pepper. Kok til kålen er mør. Ca 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Ha til slutt i tørket aprikos i strimler og rør rundt.

    Smelt og brun smør. Ha på kuttet løk og deretter hvetemel. Rør rundt til en nøttebrun blanding. Spe så med kraft/buljong og småkok i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og rødvinseddik.

    Serveres med kokte nypoteter.