Lettgrillet ytrefilet “tataki” med soyasaus, vårløk, gulrot og mango

30 min
Enkel
  • Ingredienser
    1 kg ytrefilet
    korianderfrø
    hel sort pepper
    rosépepper
    salt

    1 dl olivenolje
    4 ss riseddik
    6 ss soyasaus
    2 ss søt soyasaus
    1 ss revet fersk ingefær
    2 ss revet pepperrot
    40 g sesamfrø

    1 mango
    2 gulrøtter
    2 vårløk
    1 agurk
  • Slik gjør du
    Ha korianderfø, sort pepper og rosépepper i en morter. Knus og gni inn kjøttet. Ha på salt. Gi kjøttet en god bruning på alle sider. Dette gjøres på direkte varme. Ta av kjøttet og legg kjølig til det skal anrettes.

    Rist sesamfrøene gylne i oljen. Bland sammen sesam, olje, riseddik, soyasaus, søt soyasaus, revet pepperrot og ingefær. Skjær kjøttet i tynne skiver og vend i dressingen.

    Strimle gulrot, mango, agurk og vårløk. Pakk grønnsakene/frukten i kjøttskivene og server.