En times jobb er absolutt verd strevet. Kjøtt, grønnsaker og poteter fra Jæren – du er helgardert!
-
Ingredienser
1 kg ytrefilet svin
litt bladpersille
litt koriander
3 fedd hvitløk
sitronskall av 1 sitron
2 ss olivenolje
salt/nykvernet sort pepper
500 g hermetisk tomat
3 fedd hvitløk
3 stk sjalottløk
1 dl olivenolje
frisk koriander
salt
evt. noen dråper tabasco
150 g gulrot
150 g sellerirot
150 g pastinakk
1 kg mandelpotet
2 dl h-melk
3 ss smør
salt/nykvernet sort pepper
-
Slik gjør du
Brun kjøttet godt i stekepannen. Gni fileten med salt og nykvernet sort pepper og stek i ovn ved 160 ºC i ca 40 min. Kjernetemperaturen skal være 58 ºC. La kjøttet hvile i 10 minutter. Finkutt bladpersille, koriander, 3 fedd hvitløk og bland dette med 2 ss olivenolje og revet sitronskall (det gule). Skjær kjøttet i skiver og pensle med urteblandingen.
Skrell og kutt hvitløk og sjalottløk. Fres i olivenolje i 2 minutter. Ha på hermetiske tomater og gi et oppkok. Bruk en stavmikser og mos/kjør sausen til purè. Skrell og kutt rot grønnsakene i jevne terninger. Ha dem i tomatsausen og la det trekke på svak varme under lokk i ca 25 minutter. Smak til med salt, tabasco og frisk koriander.
Skrell og kutt potetene i jevne grove biter. Kok bitene møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre før melk spes i. Ha i smør og smak til med salt og pepper.