Helstekt ytrefilet av okse med gulrot, persillerot, kjøttmestersaus og duchesse potet

Lag en kjøttmestersaus til ytrefileten og bli kjøkkenmester!

1 time
Middels
Lag en kjøttmestersaus til ytrefileten og bli kjøkkenmester!
  • Ingredienser
    1 kg ytrefilet av okse
    Salt/pepper

    3 persillerøtter
    3 gulrøtter
    2 ss smør
    ½ sitron
    Salt/ pepper

    30 g smør
    1 liten løk (finhakket)
    3 dl tørr hvitvin
    6 dl oksekraft evnt buljong
    1 ss dijonsennep
    40 g sylteagurk i tynne strimler
    Maizena
    Salt/nykvernet pepper

    1 kg mandelpotet
    2 eggeplommer
    1 dl fløte
    Salt/ pepper
  • Slik gjør du
    Ytrefileten brunes godt og legges på rist med langpannen under. Krydre godt med salt/ pepper. Stek ved 160 grader i ca 50 min. For medium og saftig resultat skal kjernetemperaturen være 56 grader. Hvil kjøttet i aluminiumsfolie i 15 min.

    Skrell og kutt persillerot og gulrot i lange strimler. Dypp dem i saltet kokende vann i 1 min. Ha dem i ildfast form sammen med smør, sitron i skiver og salt/pepper. Bak i 10 min ved 210 grader.

    Fres løken i smør til den tar farge. (ca 1 min). Hell på hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett kraft og reduser til halvparten. Visp inn sennep og jevne sausen med maizena til ønsket tykkelse. Smak til med salt/pepper. Sil sausen over strimlet sylteagurk. Server.

    Potetene kokes møre i usaltet vann. Moses/trykkes gjennom grov sil. Rør i eggeplommer, fløte, salt og pepper. Ha massen i sprøytepose og sprøyt massen i ønskelige topper på bakepapir. Stekes på brett i ovnen mens kjøttet hviler.