Lag en kjøttmestersaus til ytrefileten og bli kjøkkenmester!
-
Ingredienser
1 kg ytrefilet av okse
Salt/pepper
3 persillerøtter
3 gulrøtter
2 ss smør
½ sitron
Salt/ pepper
30 g smør
1 liten løk (finhakket)
3 dl tørr hvitvin
6 dl oksekraft evnt buljong
1 ss dijonsennep
40 g sylteagurk i tynne strimler
Maizena
Salt/nykvernet pepper
1 kg mandelpotet
2 eggeplommer
1 dl fløte
Salt/ pepper
-
Slik gjør du
Ytrefileten brunes godt og legges på rist med langpannen under. Krydre godt med salt/ pepper. Stek ved 160 grader i ca 50 min. For medium og saftig resultat skal kjernetemperaturen være 56 grader. Hvil kjøttet i aluminiumsfolie i 15 min.
Skrell og kutt persillerot og gulrot i lange strimler. Dypp dem i saltet kokende vann i 1 min. Ha dem i ildfast form sammen med smør, sitron i skiver og salt/pepper. Bak i 10 min ved 210 grader.
Fres løken i smør til den tar farge. (ca 1 min). Hell på hvitvin og reduser til halvparten. Tilsett kraft og reduser til halvparten. Visp inn sennep og jevne sausen med maizena til ønsket tykkelse. Smak til med salt/pepper. Sil sausen over strimlet sylteagurk. Server.
Potetene kokes møre i usaltet vann. Moses/trykkes gjennom grov sil. Rør i eggeplommer, fløte, salt og pepper. Ha massen i sprøytepose og sprøyt massen i ønskelige topper på bakepapir. Stekes på brett i ovnen mens kjøttet hviler.