Helstekt indrefilet av svin med vårløk, teriakisaus og basmatiris

Enkel og god kjøttrett med et par asiatiske innslag.

40 min
Middels
Enkel og god kjøttrett med et par asiatiske innslag.
  • Ingredienser
    1 kg indrefilet svin
    Salt/ pepper

    16 små vårløk
    1 ss smør

    5 dl kyllingkraft evnt buljong
    2 dl soyasaus
    3 ss sukker
    2 dl sherry
    1 ts revet frisk ingefær
    ½ finkuttet chilipepper

    Basmatiris
  • Slik gjør du
    Skjær bort den hvite senen på indrefileten. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet godt i varm panne. Legg kjøttet på rist med langpannen under og stek ved 160 grader i ca 40 minutt. For saftig/medium resultat skal kjernetemperaturen være 58 grader. La kjøttet hvile under aluminiumsfolie i 10 minutt.

    Vårløken renses. Kokes i saltet vann tilsatt smør i 30 sekund.

    Kyllingkraft, soyasaus, revet ingefær, finkuttet chili og sukker kokes i 5 minutt. Ha i sherry og jevn sausen med maizena utrørt i litt vann.

    Serveres med basmati eller jasminris.