Helstekt culotte med fennikel risotto og rødvinsjy

En culotte skal ha litt tid i ovnen for å vise seg fra sin siste side.

2 t
Middels
En culotte skal ha litt tid i ovnen for å vise seg fra sin siste side.
  • Ingredienser
    1 kg culotte
    Salt/ nykvernet sort pepper

    250 g risottoris
    200 g fenikkel
    3 fedd hvitløk
    7 dl oksekraft (fås kjøpt, men kan også bruke buljongterninger utrørt i vann)
    2,5 dl hvitvin
    4 sjalottløk
    4 ss revet parmesan
    4 ss smør

    1 ss smør
    2 finkuttet sjalottløk
    1 ts brunt sukker
    1 ss balsamicoeddik
    1 ss soyasaus
    4 dl rødvin
    6 dl oksekraft (fås kjøpt, men kan også bruke buljongterninger utrørt i vann)
    Litt maizena til å tykne sausen hvis ønskelig
  • Slik gjør du
    Brun kjøttet i stekepanne. Pass på å brun det godt på alle sider. Gni inn kjøttet med salt og nykvernet sort pepper. Stekes i ovn ved 120 grader i ca 1 t og 40 minutt. Kjernetemperaturen skal være 56 – 58 grader. Ta ut kjøttet og la hvile i aluminiumsfolie i 20 min før oppskjæring.

    Vask, rens og kutt fennikel i terninger. Fres risottoris, fennikel, sjalottløk og hvitløk blankt i olje. Tilsett hvitvin og kok den inn. Tilsett kraften litt etter litt og la småkoke i 15-20 minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett smør og parmesan. Smak til med salt og pepper. Server straks og overdryss med dill fra fennikel og ekstra parmesan.

    Fres sjalottløk i smør. Ha på brunt sukker, eddik, soyasaus, rødvin og kraft. Kok inn til halvparten. Sil og jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.