45 min
Enkel
-
Ingredienser1 kg ytrefilet svin
sort pepper
rosépepper
grønn pepper
hvit pepper
rapsolje
salt
150 g usaltet smør
90 g ristede pistasjekjerner
2 fedd hvitløk
1 ss syltet Jalapeño
300 g Juanitatomater (eller andre norske smakfulle småtomater)
1 finkuttet sjalottløk
finkuttet bladpersille
finkuttet estragon
0,5 dl olivenolje
falt og nykvernet sort pepper
-
Slik gjør duRist pepperkornene i en tørr stekepanne. Knus dem i morter. Pensle kjøttet med olje og gni på “peppermiksen” og salt. Grill på direkte varme til kjøttet har oppnådd fin bruning. Legg over på indirekte varme og grill til kjernetemperaturen er 58 ºC. La kjøttet hvile minimum 10 minutter før oppskjæring.
Temperer smøret og kjør det i food processoren sammen med hvitløk, pistasjkjerner og Jalapeño.
Bland tomatene med finkuttet sjalottløk, bladpersille, estragon, olivenolje, salt og pepper.