Helgrillet ytrefilet av svin med “peppermiks”, pistasjesmør og tomatsalat

45 min
Enkel
  • Ingredienser
    1 kg ytrefilet svin
    sort pepper
    rosépepper
    grønn pepper
    hvit pepper
    rapsolje
    salt

    150 g usaltet smør
    90 g ristede pistasjekjerner
    2 fedd hvitløk
    1 ss syltet Jalapeño

    300 g Juanitatomater (eller andre norske smakfulle småtomater)
    1 finkuttet sjalottløk
    finkuttet bladpersille
    finkuttet estragon
    0,5 dl olivenolje
    falt og nykvernet sort pepper
  • Slik gjør du
    Rist pepperkornene i en tørr stekepanne. Knus dem i morter. Pensle kjøttet med olje og gni på “peppermiksen” og salt. Grill på direkte varme til kjøttet har oppnådd fin bruning. Legg over på indirekte varme og grill til kjernetemperaturen er 58 ºC. La kjøttet hvile minimum 10 minutter før oppskjæring.

    Temperer smøret og kjør det i food processoren sammen med hvitløk, pistasjkjerner og Jalapeño.

    Bland tomatene med finkuttet sjalottløk, bladpersille, estragon, olivenolje, salt og pepper.