Helgrillet svinenakke med Coca Cola BBQ-saus, servert med coleslaw og grillet rødløk

2 t
Middels
  • Ingredienser
    1 kg svinenakke
    litt olje
    salt og nykvernet sort pepper

    7 dl Coca Cola
    5 dl Heinz ketchup
    1 dl hvitvinseddik
    2 ss brunt sukker
    1 stor finkuttet løk

    400 g kål
    200 g gulrot
    200 g majones
    1 ts paprika
    1 ts spisskummin
    saften av 1 sitron
    3 fedd hvitløk
    ½ chilipepper
    2 ss finkuttet sylteagurk
    salt

    4 rødløk
    1 ss sukker
    salt og nykvernet sort pepper
  • Slik gjør du
    Pensle kjøttet med olje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme til god bruning er oppnådd. Legg kjøttet over på folie på indirekte varme. Stek til kjernetemperaturen er 68 ºC. Pensle over godt med Coca Cola BBQ-saus i slutten av grillingen.

    Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok inn til omtrent halvparten.

    Bland majones med paprika, spisskummin, finkuttet hvitløk, finkuttet chilipepper, finkuttet sylteagurk og sitronsaft. Strimle kål og gulrot. Bland med dressingen og smak til med salt.

    Rødløk skrelles og deles i to. Krydre med sukker, salt og pepper og grill løken til den er mør (ca. 15 minutter).