Helgrillet indrefilet av svin med frisk fruktsalsa og basmatisalat

40 min
Middels
  • Ingredienser
    1 kg indrefilet av svin
    1 ts hel spisskummin
    1 ts karve
    litt olje
    salt og nykvernet sort pepper

    ½ Galiamelon
    ½ Kantaloupmelon
    1 grønn paprika
    2 finsnittede vårløk
    0,5 dl olivenolje
    ½ ss finkuttet Jalapeño
    salt
    saften av 1 lime

    400 g kokt basmatiris
    60 g pinjekjerner
    30 g sesamfrø
    0,5 dl rapsolje
    100 g tørket aprikos
    ½ squash (det grønne)
    saften av 1 sitron
    salt og nykvernet sort pepper
  • Slik gjør du
    Knus spisskummin og karve i morteren. Pensle kjøttet med olje og gni det med krydder og salt. Grill på direkte varme til fin bruning er oppnådd. Flytt over på indirekte varme og grill til kjernetemperaturen er 58 ºC. Hvil kjøttet i 10 minutter før oppskjæring.

    Kutt melon og paprika i terninger. Bland terningene med finsnittet vårløk, olivenolje, Jalapeño, salt og limesaft.

    Kok Basmatiris som anvist på pakningen. Rist pinjekjerner og sesamfrø gylne i rapsoljen. Kutt tørket aprikos i strimler. Kutt det grønne på squashen i terninger. Ha i sitronsaft, salt, pepper og bland alt sammen.