45 min
Middels
-
Ingredienser1 kg indrefilet svin
frisk estragon
3 fedd hvitløk
litt olje
salt og nykvernet sort pepper
100 g smør
2 løk
1 vaniljestang
0,4 l bourbon whiskey
0,6 l god kraft (kylling, kalv eller okse)
0,5 dl lønnesirup
saft av 1 sitron
salt og nykvernet sort pepper
1 ananas
800 g småpotet
2 dl rapsolje
1 stor løk
1ss kapers
finkuttet bladpersille
finkuttet koriander
1 finkuttet sjalottløk
salt og nykvernet sort pepper -
Slik gjør duFinkutt estragon og hvitløk og bland med litt olje. Ta av senen som sitter på fileten. Skjær fileten i medaljonger og legg i marinaden i 1 døgn. Grill på direkte varme til bruning er oppnådd. Legg over på indirekte varme og grill ferdig (ca. 4-5 minutter, avhengig av grillkammerets temperatur).
Finkutt løk og fres blank i smør sammen med vaniljestang. Tilsett bourbon whiskey og kraft. Kok til ønsket tykkelse og smak. Sil bort løken. Ha i lønnesirup, sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Skrell ananas og skjær i skiver. Grill på direkte varme.
Del småpotetene i to og kok dem møre i godt saltet vann. Sil og avkjøl. Kok 1 stor løk brun i 2 dl rapsolje. Sil bort løken og bruk den løkaromatiserte oljen som dressing i potetene. Tilsett kapers, bladpersille, koriander, sjalottløk og smak til med salt og pepper.