Grillet medaljong av indrefilet svin med grillet ananas, cajunpotetsalat og bourbonsaus

45 min
Middels
  • Ingredienser
    1 kg indrefilet svin
    frisk estragon
    3 fedd hvitløk
    litt olje
    salt og nykvernet sort pepper

    100 g smør
    2 løk
    1 vaniljestang
    0,4 l bourbon whiskey
    0,6 l god kraft (kylling, kalv eller okse)
    0,5 dl lønnesirup
    saft av 1 sitron
    salt og nykvernet sort pepper

    1 ananas

    800 g småpotet
    2 dl rapsolje
    1 stor løk
    1ss kapers
    finkuttet bladpersille
    finkuttet koriander
    1 finkuttet sjalottløk
    salt og nykvernet sort pepper
  • Slik gjør du
    Finkutt estragon og hvitløk og bland med litt olje. Ta av senen som sitter på fileten. Skjær fileten i medaljonger og legg i marinaden i 1 døgn. Grill på direkte varme til bruning er oppnådd. Legg over på indirekte varme og grill ferdig (ca. 4-5 minutter, avhengig av grillkammerets temperatur).

    Finkutt løk og fres blank i smør sammen med vaniljestang. Tilsett bourbon whiskey og kraft. Kok til ønsket tykkelse og smak. Sil bort løken. Ha i lønnesirup, sitronsaft og smak til med salt og pepper.

    Skrell ananas og skjær i skiver. Grill på direkte varme.

    Del småpotetene i to og kok dem møre i godt saltet vann. Sil og avkjøl. Kok 1 stor løk brun i 2 dl rapsolje. Sil bort løken og bruk den løkaromatiserte oljen som dressing i potetene. Tilsett kapers, bladpersille, koriander, sjalottløk og smak til med salt og pepper.