Estragon- og sennepsglasert svinenakke med kremet purreløk, brunet chililøk og bakt søtpotet

Ta deg selv i nakken og lag en middag du blir helt av. Det oser suksess!

1 t 20 min
Middels
Ta deg selv i nakken og lag en middag du blir helt av. Det oser suksess!
  • Ingredienser
    1 kg svinenakke
    2 ss dijonsennep
    2 ss grov sennep
    2 ss hakket frisk estragon
    skall av 1 sitron
    salt/nykvernet sort pepper

    1 stor eller 2 små purreløk
    2 fedd hvitløk
    3 dl fløte
    1 ss smør
    salt/nykvernet sort pepper

    2 stk løk
    1 ss smør
    2 ss sukker
    Salt/pepper
    1 ss jalapenos

    4 stk søtpotet
  • Slik gjør du
    Svinenakken brunes i stekepannen. Bland sammen sennep, estragon og skallet (kun det gule) av sitronen. Gni dette rundt svinenakken og legg den på rist med langpanne under. Krydre godt med salt og pepper. Stek ved 160 ºC i ca 90 minutter. For medium resultat skal kjernetemperaturen være 65 ºC. La kjøttet hvile i 20 minutter under aluminiumsfolie.

    Søtpoteten legges på risten ved siden av kjøttet og bakes sammen. Når kjøttet hviles, skrus temperaturen opp til 200 ºC – hvorpå poteten bakes ytterliggere 20 minutter.

    Purreløk frese gyllen sammen med hvitløk i smør. Ha på fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper.

    Løk skives og stekes i smør. Ha på sukker, salt, pepper og finkuttet jalapenos. Når potetene er ferdig bakt, lages et snitt på toppen av dem. Press frem åpning og hell over purreløken.