Denne retten er det verd å vente på. Masse herlige smaker!
-
Ingredienser
1 kg ribbensstek
Salt/pepper
6 plommetomater
½ rødløk
2 fedd hvitløk
1 vårløk
½ chilipepper
Frisk koriander
Saft av 1 lime
3 ss olivenolje
Salt/pepper
600 g mandelpotet
400 g kålrot
400 g sellerirot
3 ss smør
2 fedd hvitløk
Salt/pepper
-
Slik gjør du
Kutt steken i koteletter. Krydre godt med slt/pepper. Stekes ca 2 min på hver side på sterk varme. Skru ned og etterstek 1-2 min på hver side.
Plommetomater kuttes i terninger. Finkutt rødløk, hvitløk og chili. Snitt vårløk og ha i frisk koriander. Bland alt sammen og smak til med salt pepper. La salsaen trekke 10 min i romtemperatur før servering.
Mandelpotet, selleri og kålrot skrelles og kuttes i biter. Kokes møre i usaltet vann. Sil av og mos grønnsakene. Rør i smør og finkuttet hvitløk. Smak til med salt/pepper.