Biff av entrecôte med sjalottløk, spinat, kapers og baconskum. Hvitløkstekte poteter

Kjøtt med masse smak – og tilbehør i elitedivisjonen!

40 min
Middels
Kjøtt med masse smak – og tilbehør i elitedivisjonen!
  • Ingredienser
    1 kg entrecôte
    Salt/pepper

    4 håndfuller spinat
    6 sjalottløk
    1 ss kapers
    2 ss smør

    0,5 l melk
    75 g bacon
    2 stk sjalottløk
    1 liten kvast frisk rosmarin
    Salt/pepper

    800 g småpotet
    ½ sitron
    4 fedd hvitløk
    Litt olivenolje
    Salt/pepper
  • Slik gjør du
    Kjøttet skjæres i biffer a ca 2 cm. Krydres godt med salt og pepper. Stekes i ca 3 min på hver side. Når det pipler kjøttsaft på oppsiden er biffene medium. La dem hvile 5 min

    Smør smeltes til det er lysebrunt. Ha i skivet sjalottløk, fres i 1 minutt. Ha i vasket/tørr spinat og kapers rør rundt og stek i 1 min. Krydre med salt og pepper

    Kutt bacon, sjalottløk og trekk dette på svak varme i melken sammen med rosmarin. Ca 25 minutt. Sil av melken og smak den til med salt og pepper. Kjør melken til skum med stavmikseren. Dette gjøres rett før servering.

    Småpoteten vaskes og legges i ildfast form sammen med grovkuttet sitron med skall, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Bland godt og bak i ovnen ved 200 grader i ca 50 minutt.