Baconsurret medaljong av ytrefilet svin med aspargesbønner og honningdressing

40 min
Middels
  • Ingredienser
    1 kg ytrefilet svin
    12 skiver bacon
    frisk rosmarin
    sennepsfrø
    salt og nykvernet sort pepper
    litt olje

    250 g aspargesbønner
    50 g reddik
    3 ss olivenolje
    salt og nykvernet sort pepper

    1 dl rapsolje
    100 g lynghonning
    saft av 2 sitroner
    1 ss grov sennep
    salt og nykvernet sort pepper
    frisk estragon
  • Slik gjør du
    Skjær kjøttet i medaljonger. Legg frisk rosmarin i kanten av medaljongen og surr baconskive rundt. Bruk smaksnøytral tannstikke til å binde baconet med. Pensle kjøttet med olje og krydre med sennepsfrø, salt og pepper. Grill på direkte varme til fin bruning er oppnådd. Grill videre på indirekte varme i ca. 8 minutter (avhenger av temperatur i grillen og tykkelse på medaljongene).

    Ha aspargesbønner i kokende saltet vann i ca. 30 sekunder. Ha så i isvann. Sil av vannet og bland aspargesbønnene med skivet reddik, olivenolje, salt og pepper.

    Bland alle ingrediensene til dressingen godt sammen med en visp. Legg dressingen over kjøttet ved servering.