Prima Jæren Dry Age – Best av det beste

Tradisjonsmodnet Kjøtt fra "Arresten"

Skal du få best mulig resultat av alle typer kjøtt, trenger det modning, og modning tar tid. Tørrmodning er en tradisjonell måte å modne kjøtt på, slik at det blir spesielt mørt og får en intens smak. Dette er modning på «gamlemåten» og derfor kalles denne metoden gjerne tradisjonsmodnet kjøtt.

Ved modning på ben i et nøye styrt kjølelager når det kommer til  fuktighet og temperatur, så gjør prosessen slik at kjøttet tørker ut og mister ca 20-30% av egenvekten. Det resterende kjøttstykket trimmes og vi siter igjen med et edelt stykke kjøtt med mer intens kjøttsmak og med hint av speket fett.

Dette er et prosjekt som mange slaktere og mindre kjøttbedrifter har gjort i noen år, og det er en meget etterspurt vare til restaurantmarkedet. Prima Jæren har gode muligheter til å plukke av stykker som er perfekt til modning i rommet som går under navnet «Arresten».

I første omgang så er det Storfè kammer som tørrmodnes, men vi har også stykningsdeler av både Gris og lam på testing. Minimum antall dager til tørrmodning har vi satt til 28 dager.

Fish&Cow_liw_09

dry-age dry-age-2