Jacobs Utvalgte Angus

Kjøtt er ikke bare kjøtt - Bare Angus er Angus

Angus finnes både i rød/brun og sort, men det er den sorte som er mest utbredt. Det er også rasen Black Angus som Prima Jæren satser på sammen med MENY som kjøttfè rase. Black Angus er også verdens suverent mest utbredte rase når det kommer til produksjon av kjøttfè. Verdens mest kjente «biffnasjoner» som USA, Australia, og Uruguay bruker Angus og derfor volumet på verdensbasis.  Bakgrunnen for denne utbredte bruken av Angus er at den er en meget takknemlig rase å jobbe med for produsentene. Rasen omdanner og utnytter fòret den spiser meget godt til førsteklasses kjøtt, og den er svært allsidig med hva den kan og vil spise. Angus regnes som rase nr 1, når det kommer til spisekvalitet.

Spisekvalitet måles ofte i mørhet på kjøttet, samt intramuskulært fett (marmorering). Det er som kjent fett som bærer smaksbildet i enhver matrett eller råvare, og gjennom å være en rase som gir en gjennomsnittlig god fettstruktur så er Angus blitt kjent for å være best på smak. En lang rekke av verdens mest profilerte kokker og restauranter har valgt Angus som «sin» rase og litt av hemmeligheten for å skape et godt Steakhouse.

I Norge er Angus ofte brukt som et tillegg for Norske bønder for å holde utmarksbeite/Naturbeite under kontroll og hindre gjengroing av landskap. I motsetning til melkekyr, så er Angus som en levende «jordbruksmaskin» å regne på fremkommelighet, og den er perfekt til å utnytte naturbeite, utmark og høyfjell på en veldig god måte. Angus er en robust rase som har gode egenskaper når det kommer til avl. Dyrene er rolige, et godt lynne, og har en god flokkmentalitet.
De har i tillegg meget gode morsinstinkt og passer meget godt på kalvene sine. Det gjør at kalvene er sikret en god inngang i livet, og får en god oppvekst gjennom å gå ca 6-7 mnd med moren sin. Mødrene gir godt med melk, og gjør kalvene raskt livskraftige. Etter perioden ved å gå sammen med moren, blir kalvene satt sammen og gis et eget foringsprogram.
 

Angus er også en rase som kan gå ute nesten hele året, og da er Sør-Vest Norge med det vi kan kalle «Nordsjø klima» med lite snø og jevn temperatur. Store utmarksområder som dyrene kan leve fritt på, og tilgang på naturlig vekster gjennom hele året.

I utvalgte MENY butikker i Norge så kan du få biffer og fileter i ferskvarepunktet, men i landets ca 200 MENY butikker kan du finne kvernet Angusdeig og Angus burger. Prøv det – Det er verdt prisen!

angus-ana-1 angus-garden angus-ana-fengsel angus-1

jacobs-angus-burger-black-tray-render-2 jacobs-angus-mince-clear-tray-render