Man blir hva man spiser

Pellentesque in erat vitae libero lobortis malesuada id

Nettopp derfor blir vi stadig mer kresne. Vi setter kvaliteten på matproduktet foran pris. Det er helt avgjørende med god og innovativ produktutvikling. Derfor fikk to griser en diett av valnøtter, epler, brød, og litt ølmask fra Lervig Bryggeri, for å bli svinekjøtt av ypperste merke til Gladmat i fjor. Eksperimentet, som ble gjort i samarbeid med Gladmat og grisebonde Eirik Sunde, falt virkelig i smak.

 – Dette er et unikt bonde-kokk-samarbeid. Som kokk er det svært interessant å se hvordan bonden jobber. Samtidig som vi vil fordype oss i kjøtt, ønsker vi å se nærmere på hvordan vi kan bidra for å få bedre kvalitet på råvarene, sa Petter Joakimsen, matfaglig ansvarlig i Herlige Stavanger Restauranter, til Stavanger Aftenblad.

Anders Hellegaard, som er markedssjef i Prima Jæren, har stor tro på at kjøttet vil falle i smak. Vi jobber kontinuerlig med kvaliteten på kjøttet. Vi har allerede etablert Jæren smak, som holder jevnt høy kvalitet. Spesialfôr kan gjøre kjøttet enda bedre, mener Hellegaard.

Prima Jæren, som er med i prosjektet, ønsker å fortsette det tette samarbeidet. Det er kokker som genererer                                                        etterspørselen og som ofte setter premissene, sier han. Sånn sett er nok mange svært spente på hva som vil bli servert på Gladmat i år.