I knallhard konkurranse med andre gode kjøttprodukter ble Jæren Smak Ribbe fra Prima Jæren finalist til det Norske Måltid. Dette er 3. gangen Jæren Smak gris er kåret til finalist i denne prestisjetunge konkurransen om å finne det beste kjøttproduktet i Norge. Jæren Smak Ribbe er tidligere i år belønnet med Spesialitet utmerkelsen fra Matmerk, og i den forbindelse ble produktet presentert for første gang under årets Matstreif i helgen. Utrolige mengder smaksprøver med ribbe ble testet ut av besøkende på matfestivalen og ALLE med positive tilbakemeldinger!
Juryen var samstemte om at det var høyt nivå og knallhard konkurranse med små marginer. Juryleder var Einar Risvik, forsker og professor i Nofima, med seg hadde han TV2s Wenche Andersen, restauratør og kokk Jørn Lie og matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg.
Finalistene klare fra Matstreif:
Årets sjømat oppdrett: SALMA loin, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: SALMARAW, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fjord ørret, Hallvard Lerøy, Hordaland
Årets sjømat foredlet: Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks AS, Rogaland
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Snackpaprika, Miljøgartneriet Rogaland
Årets kjøtt: Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, Rogaland
Årets kjøtt: Ytrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein AS, Sør-Trøndelag
Årets kjøtt: Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, Rogaland
Årets kjøtt foredlet: Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri as, Telemark
Årets ost: Valdres Ost, Valdres Meieriet, Oppland
Årets godbit: Treak, Ekta gødt DA, Oppland
Årets tradisjonsøl: Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS, Akershus
Årets det grønne – foredlet: Økologisk Rød Aroma Eplemost – Spesialitet Dyre Gård, Østfold
Resultatet av de tre delfinalene er 33 finaleprodukter. 11 av dem kan vinne. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016. – Vi ønsker alle velkommen dit, og regner med fullt hus og stor stemning, så bare noter datoen allerede nå, sier prosjektleder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.