Prima Jæren i World Steak Challenge 2019

Angus fra Jæren fikk Sølv & Bronsje i Biff VM

NORSK BIFF TIL TOPPS I VERDENSMESTERSKAP

For første gang har Norge hevdet seg i et viktig internasjonal kjøttmesterskap der de store kjøttnasjonene var representert som USA, Scotland, Argentina, Uruguay og Australia. Prima Jæren tok sølv og bronse med Norsk ANGUS.

I 2019 deltok bedrifter fra 25 land. Konkurransen ble arrangert i Dublin i Irland. Premierte bedrifter bruker medaljeringen fra World Steak Challenge aktivt i kommunikasjon overfor sine kunder og sluttforbrukere som dokumentasjon på verdensledende kjøttkvalitet.

World Steak Challenge er i løpet av de siste årene etablert som en viktig arena hvor de internasjonalt ledende kvalitetsprodusenter av biff konkurrerer om hvem som får frem de beste produktene.

«I et ønske om å lære samt å forstå mer om utviklingsmulighetene for Prima Jæren sin nasjonale Norsk ANGUS-satsing deltok vi i år for første gang i konkurransen. Vi er både glade og stolte over at vi allerede i første forsøk premieres med sølvmedalje for vår Norsk ANGUS Entrecote, og en bronsemedalje for vår Norsk ANGUS dry aged Ytrefilet.» sier kjøtt mester og Daglig Leder i Prima Jæren Rene Nielsen som mottok medaljene i Dublin.

«Premieringen er en stor honnør til våre dyktige, langsiktige og lojale produsenter, våre ansatte, samt til det arbeid som vi sammen med MENY har nedlagt i verdikjeden for å levere norske konsumenter biff av internasjonal topp kvalitet» fortsetter Kjøtt mester Rene Nielsen.

«MENY`s kjøttleverandør Prima Jæren dokumenterer her at det er mulig å produsere biff i verdensklasse med basis i norsk råvare og norske arbeidsformer. De dokumenterer også at vi er i ferd med å lykkes med et mål om å levere norske forbrukere førsteklasses biff på stabilt nivå med basis i Norsk ANGUS.» sier MENY sjef Vegard Kjuus. «Priser som dette motiverer så vel MENY som våre norske produsenter til ytterligere innsats i utvikling av førsteklasses Norsk ANGUS-kjøtt til glede for norske forbrukere!» fortsetter MENY sjef Vegard Kjuus
«Vi visste den gang at vi stod foran et langvarig løp, som også ville bil svært kostnadskrevende. For å bygge kompetanse samt stabilisere kvalitet har vi etablert egen ANGUS forskningsgård utenfor Egersund, som har vært i drift de siste 4 årene. Vi har etablert tett nasjonalt samarbeid med motiverte produsenter som har ønsket å satse på en profesjonell utvikling av kjøttferasen Angus. Vi har også etablert et nasjonalt slakteri samarbeid med Norura og Norsk ANGUS forening.» sier grunder og aktiv Prima eier Anbjørn Øglend.

«Det er første gang i historien at Norge hevder seg i internasjonal kjøtt konkurranse. Over de 8 årene som vi har arbeidet frem Norsk ANGUS konseptet er det investert over NOK 100 millioner i ulike former for utviklingsarbeid. Vi er stolte over at ressursene som er nedlagt i dette nå resulterer i at vi kan dokumentere at MENY og Prima Jæren forsyner norske konsumenter med biff av verdensklasse» sier Prima eier Anbjørn Øglend

Aktuelle linker til media:

Dalane Tidene: https://www.dalane-tidende.no/naringsliv/egersund/eigersund/vm-medaljer-til-norsk-angus-produkter-fra-prima-jaren/s/5-101-225211

Stavanger Aftenblad: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/y3G1AJ/Jarsk-storfe-gir-biff-i-verdensklasse