Takk for en Prima dag!

Primadag 2019

Kjære produsenter, takk for godt oppmøte, og engasjement på Primadag 2019!

Vi var i år på Scandic hotell på Forus. Ca 160 produsenter hadde meldt seg på.

Anbjørn Øglend ønsket oss velkommen, og fortalte om sine visjoner for fremtiden. Vi fikk status for markedssituasjonen 2019 -2020 av vår egen Anders Hellegard, samt Meny’s Espen Lie. Svein Erik Renaa hadde et innlegg om betydning av bærekraft & kvalitet for kokker i verdenseliten. Kjartan Skjelde presenterte Matfylket Rogaland – dette blir spennende å følge med på. Osmund Ueland presenterte prosjektet sitt «Farm for the future Tanzania».

Så var det tid for lunsj. Og for en lunsj det var. Her fikk vi servert deilige Angus burgere, «kviamarka» pølser fra Idsøe og spennende nyheter innenfor taco. Her var det mye gode smaker, og mye godt tilbehør!

Etter pausen var batteriene ladet for å diskutere bærekraft i Norsk kjøttproduksjon.

Vi hadde fire engasjerte og dyktige innledere:

  • Birger Svihus, professor ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
  • Arild Saasen, professor i brønnteknologi ved UIS.
  • Torgeir Erfjord, direktør landbruk i Felleskjøpet
  • Geir Skadberg, landbruksdirektør i Rogaland

Tom Hetland ledet paneldebatten, og det ble mange gode innspill og spørsmål fra salen. Takk for godt engasjement!

Så var det dags for pølsekonkurranse. Konkurranseinstinktet var stort, og dyktige lag kjempet om seieren.

Premien var heder og ære- for vinnerpølsa ble nemlig servert slik at alle fikk smake under kveldens middag.

Gratulerer til vinnlerlaget, godt jobbet!

På kvelden ble det en riktig festmiddag! Rune Nilson ledet oss gjennom hele dagen og kvelden, og fikk frem latteren hos oss alle. Vi fikk nydelig mat, mye godt i glasset og ikke minst mye godt selskap i hverandre!

Til alle som kom, takk for laget! Vi gleder oss allerede til neste år!

God sommer!