Tips & Triks

Bli en bedre kokk

Prima steking

Du kommer langt med prima råvarer – men enda lenger hvis du kan kunsten å håndtere dem. Når skal jeg ta kjøttet ut av kjøleskapet? Hvor lenge og på hvilken temperatur skal jeg steke det – i smør eller olje? Og skal jeg velge stekepanne eller stekeovn? Eller kanskje begge deler? Hva med krydder – hvor mye, og når i prosessen, kommer det inn i bildet? Og hvor lenge skal kjøttet hvile? Her finner du detaljene som kan utgjøre den store forskjellen – som løfter det du serverer fra det ordinære til det helt uforglemmelige.

Les mer

Verdt å vite

I tillegg til alt som skjer i selve stekeprosessen, er det en rekke andre faktorer du bør ta hensyn til – som spiller en større rolle enn man faktisk skulle tro. Sagt med ett ord: Forberedelser. Hva skal jeg gjøre, eventuelt ikke gjøre? Og hvor tidlig før tenkt serveringstidspunkt bør man sette i gang for å ha kontroll på situasjonen. Her kan du lese mer om alt du trenger å gjøre før du finner fram råvarene.

Les mer

Ord og uttrykk

Å kunne terminologien gjør det enklere å følge oppskrifter, samt å forstå gode tips og triks fra ekspertene. Det gjør selvfølgelig ikke noe at du husker faguttrykkene, slik at du helt uanstrengt kan flette dem inn i setninger når matpraten går rundt bordet. Det – og det du serverer, selvfølgelig – gjør at gjestene ser på deg som selve eksperten. Og hvis du inviterer igjen, er det ikke akkurat nei i deres munn – det er deilig mat.

Les mer

Tips til grillsesongen

Har du den beste grillen i nabolaget? Godt utstyr er vel og bra, men hvordan du griller er nærmest et fag i seg selv – det er ikke uten grunn at det årlig arrangeres VM i grilling. Men – du kan også bli en grillmester! Veien dit heter ikke nødvendigvis dyr grill. Gode råvarer og gode forberedelser kan gjøre underverker. Her kan du lese deg opp og få gode tips, enten du har en klassisk kullgrill eller en mer moderne gassgrill.

Les mer

Restemat

Rester… I dag igjen? De fleste foreldre har nok hørt den før, hørt barnas manglende entusiasme. Men restemat trenger ikke være ”yesterdays news”. Ved riktig oppbevaring og oppvarming kan måltidet bli så godt at ingen rundt bordet vil tenke restemat. Kanskje kan du til og med tilføre nytt krydder, en ny saus, å gi restematen nytt liv – gjøre den til en helt egen rett? Her får du tips om hvordan du får mest mulig ut av det som ikke ble spist i går.

Les mer