Svin

Indrefilet

Indrefileten er det møreste stykket på grisen og egner seg perfekt til helstekingi ovn eller på grillen, skåret i saftige medaljonger og surret i bacon, eller som møre strimler til pasta og wok.

Les mer

Ytrefilet

Ytrefilet er et godt og magert stykke på grisen og egner seg godt til helsteking i ovn eller på grillen, skåret i saftige medaljonger og surret i bacon, eller som møre strimler til pasta og wok.

Les mer

Svinenakke

Nakkestykket på grisen (entrecôten) er regnet som en av de mest saftige og smakfulle delene. Dette grunnet god fordeling av fett i og rundt muskulaturen. Svinenakke er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer, eller banket flat som minuttbiff.

Les mer

Ribbensstek

Ribbensstek er et saftig stykke ytrefilet med strimlet svor. Kjøttet egner seg godt til helsteking med sprø svor. Ribbensstek har lange tradisjoner i det nordiske kjøkkenet. Ribbensstek er også nydelig som store beinfrie koteletter. Kan også fint strimles og brukes i edlere gryter, pasta og wok.

Les mer