Storfe

Entrecôte

Entrecôte fra nakke er regnet som et av de mest saftige og smakfulle kjøttstykkene. Dette skyldes god fordeling av fett i og rundt muskulaturen. Kjøttet er også kjent som “RibEye”. Entrecôte er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer, eller ternet til edlere gryter, biffsnadder og wok.

Les mer

Culotte

Culotte er oksekjøtt fra overgangen mellom rygg og lår. Kjøttstykket er sammensatt av to muskler: en del ytrefilet og en del lår. Husk å skjære på tvers av fibrene når du deler opp kjøttet! Culotte er nydelig helstekt, som minuttstek (bank og skjær i skiver), i edlere gryter og braissert (kokt i ovn under lokk).

Les mer

Ytrefilet

Ytrefilet er oksekjøtt fra sadelen av dyret. Kjøttstykket kalles også “Sirloin” og er ett av de møreste og mest smakfulle stykkene. Ytrefilet er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer, som høye medaljonger eller strimlet i biffsnadder og wok.

Les mer