Jæren Smak Ribbe – Finalist i Det Norske Måltid

8. januar 2016 avgjøres det om Jæren smak ribbe blir årets kjøttprodukt

DNM4-1024x574

I knallhard konkurranse med andre gode kjøttprodukter ble Jæren Smak Ribbe fra Prima Jæren finalist til det Norske Måltid. Dette er 3. gangen Jæren Smak gris er kåret til finalist i denne prestisjetunge konkurransen om å finne det beste kjøttproduktet i Norge. Jæren Smak Ribbe er tidligere i år belønnet med Spesialitet utmerkelsen fra Matmerk, og i den forbindelse ble produktet presentert for første gang under årets Matstreif i helgen. Utrolige mengder smaksprøver med ribbe ble testet ut av besøkende på matfestivalen og ALLE med positive tilbakemeldinger!

 

Matstreif 2015 Ribbe 2

Juryen var samstemte om at det var høyt nivå og knallhard konkurranse med små marginer. Juryleder var Einar Risvik, forsker og professor i Nofima, med seg hadde han TV2s Wenche Andersen, restauratør og kokk Jørn Lie og matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg.

Finalistene klare fra Matstreif:

Årets sjømat oppdrett: SALMA loin, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: SALMARAW, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fjord ørret, Hallvard Lerøy, Hordaland
Årets sjømat foredlet: Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks AS, Rogaland
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Snackpaprika, Miljøgartneriet Rogaland
Årets kjøtt: Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, Rogaland
Årets kjøtt: Ytrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein AS, Sør-Trøndelag
Årets kjøtt: Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, Rogaland
Årets kjøtt foredlet: Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri as, Telemark
Årets ost: Valdres Ost, Valdres Meieriet, Oppland
Årets godbit: Treak, Ekta gødt DA, Oppland
Årets tradisjonsøl: Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS, Akershus
Årets det grønne – foredlet: Økologisk Rød Aroma Eplemost – Spesialitet Dyre Gård, Østfold

Resultatet av de tre delfinalene er 33 finaleprodukter. 11 av dem kan vinne. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016. – Vi ønsker alle velkommen dit, og regner med fullt hus og stor stemning, så bare noter datoen allerede nå, sier prosjektleder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.